Bel ons op: 06 30 35 02 36 Mail: info@stibhoogeveen.nl

Facebook Twitter Linkedin

Ondernemers die (tijdelijk) hulp nodig hebben

Het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen 2004 (Bbz) is een onderdeel van de Wet werk en bijstand (Wwb). De regeling is bedoeld voor beginnende ondernemers die een bedrijf willen starten. Daarnaast kunnen ondernemers of vrije beroepsbeoefenaren die, door welke oorzaak dan ook, tijdelijk in financiële problemen zijn geraakt of dreigen te raken, een beroep doen op deze regeling. Voorwaarde is dat het bedrijf in principe levensvatbaar is en dat de ondernemer het wil voortzetten. Alleen oudere ondernemers en zelfstandigen die hun bedrijf moeten beëindigen, hoeven geen levensvatbaar bedrijf hebben. Vaak kan men in die situaties niet bij een bank terecht. De gemeente kan dan onder bepaalde voorwaarden helpen. Zo kunnen deze ondernemers toch in hun eigen inkomen blijven voorzien.

Kredietcrisis

Grote en kleine bedrijven of eenmanszaken ondervinden moeilijke tijden. Er is de gemeente Hoogeveen en STiB veel aan gelegen om een gezond ondernemersklimaat te handhaven. Om te voorkomen dat bedrijven die in principe levensvatbaar zijn, hun deuren moeten sluiten als gevolg van economische tegenwind. Via de Bbz-regeling kunnen ondernemers onder voorwaarden een steuntje in de rug krijgen, in de vorm van:

Contact

Heeft u vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met het Werkplein Hoogeveen op nummer (0528) 768390. Of neem contact op met STiB.

Kennis opdoen en delen in een ontspannen sfeer

Minimaal vier keer per jaar organiseren wij het STiB Ondernemerscafé, een laagdrempelige en gratis gelegenheid om te netwerken.

Elke ondernemer weet dat een goed netwerk goud waard is!

Meer informatie

sitemap | contact | hosting dotsolutions