Bel ons op: 06 30 35 02 36 Mail: info@stibhoogeveen.nl

Facebook Twitter Linkedin

Henri Offerein: 'Begin met je hart'

STiB Vergroot je kansen

Bestuurslid Henri Offerein, directeur bij Albert Heijn Offerein, Heinrigs restaurant en Toscana ijs&meer, is bij het STiB onder andere verantwoordelijk voor de marketing. De ondernemer is enthousiast over het STiB. ‘Het is super dat er een instantie als STiB is. Iedereen zou er gebruik van moeten maken. STiB is er voor iedereen die zelfstandig wil worden. Kom je uit een uitkeringssituatie, ben je net van school of ben je al ondernemer maar wil je extra feedback dan ben je van harte welkom.’

Hoe ben je bij STiB terechtgekomen?

‘Ik werd benaderd met de vraag of ik bestuurslid wilde worden en heb toen volmondig ja gezegd.’

Waarom zet je je in voor STiB?

‘STiB bestaat uit een groep vrijwilligers die starters wil helpen. Het is een heel goed initiatief dat starters op weg kan helpen. Er zijn veel mensen met een droom om ondernemer te worden en wat is er nu mooier dat er ook een instantie is die kan helpen die droom waar te maken. Of soms ook uit de droom kan helpen. Als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen dan doe ik dat graag.’

Waarom vergroten (startende) ondernemers met STiB hun kansen?

‘Doordat er een team van specialisten uit diverse sectoren, van bankmensen tot verkopers van aardolieproducten, naar je plan kijkt, sta je er niet direct alleen voor. Zo hoor je al snel of je plan bestaansrecht heeft of niet en of je je plan verder kunt ontwikkelen of niet. Hierdoor leg je al een goede basis en kun je met je aangewezen coach ook de diepte in en zorgen voor een goede businesscase waarmee je naar banken en dergelijk kunt gaan.’

Werk je zelf ook aan je persoonlijke ontwikkeling als ondernemer en hoe?

‘Ik denk dat ondernemers die actief zijn dat automatisch doen. Afhankelijk van je branche doet eenieder dat op zijn eigen manier. De ene gaat ieder jaar aan de studie en een ander verdiept zich in de markt. Persoonlijk houd ik niet van stilstaan dus ben ik constant aan het denken hoe dingen anders, onderscheidend en beter kunnen. Hierdoor ontwikkel je jezelf ook door iedere keer weer iets nieuws aan te pakken en te bedenken.’

Heb je bijzondere dingen meegemaakt als ambassadeur/bestuurder?

Op zich speelt er op dit moment wel iets bijzonders. Binnen STiB hebben we het over een plan van Alkim Dalar gehad, daar adviseerde ik dat het volgens mij voor hem slim was om een Toko-groothandel op te zetten, gezien zijn ervaring in die wereld. Ik ben met hem om de tafel gegaan en zo is A&A food geboren en kan hij bij mij in de winkel starten met een assortiment Aziatische en Afrikaanse handel. Als dit allemaal goed gaat kan hij dit bij meer supermarkten uitrollen.’

Wat zou je aan een (startende) ondernemer als tip willen meegeven?

‘Begin met je hart. Heb jij een goed gevoel, dat het een succes gaat worden? Dan is de kans van slagen aanzienlijk groter dan wanneer de drive veel geld verdienen is. Ondernemer zijn is gewoon keihard werken en als je thuis bent werken je hersenen gewoon door. Met andere woorden: ondernemer ben je 24 uur per dag.’

Meer informatie over STiB is te vinden op de website: www.stibhoogeveen.nl Er wordt ook regelmatig een STiB Ondernemerscafé georganiseerd.
Het volgende Ondernemerscafé staat gepland op maandag 6 maart  in ‘t Raethuys. Een STiB Ondernemerscafé is informatief, een goede gelegenheid om te netwerken en gratis toegankelijk.

Kennis opdoen en delen in een ontspannen sfeer

Minimaal vier keer per jaar organiseren wij het STiB Ondernemerscafé, een laagdrempelige en gratis gelegenheid om te netwerken.

Elke ondernemer weet dat een goed netwerk goud waard is!

Meer informatie

sitemap | contact | zoekmachine marketing dotsolutions